Pamplona chair by Augusto Savini

Augusto Savini was een ontwerper die bekend stond om zijn bijdragen aan de moderne Italiaanse designbeweging. Hij was vooral actief tijdens de naoorlogse periode. Savini's werk omvatte meubelontwerpen, waarbij hij bekend stond om zijn strakke lijnen en sterke proporties. Hij creëerde onder andere een set van zes stoelen van zwart gelakt essenhout met stoffen bekleding, die een eenvoudig maar krachtig ontwerp kenmerkten.

Historie

De Pamplona Chair is een iconisch meubelstuk ontworpen door de Italiaanse architect en ontwerper Augusto Savini in 1952. Het is een tijdloos stuk dat behoort tot de stroming van het mid-century modern design. Jammer genoeg is deze stoel en de ontwerper een stuk minder bekend dan alle hiervoor benoemde iconische ontwerpen en ontwerpers. De Pamplona Chair staat bekend om haar elegante en luxueuze uitstraling. Het ontwerp kenmerkt zich door strakke lijnen, een gebogen houten frame en een comfortabele bekleding. De stoel heeft een lage zitpositie en een opvallend gebogen rugleuning, waardoor het zowel stijlvol als ergonomisch is. Veel herkenbaarder dan dit kom je bijna niet tegen als stoel.

Herontdekt

Wat de Pamplona Chair zo bijzonder maakt, is de combinatie van vakmanschap, gebogen hout, en innovatief design. Savini gebruikte hoogwaardige materialen en vakmanschap om een stoel te creëren die zowel esthetisch als functioneel is. De naam "Pamplona" is afgeleid van de stad in Spanje, bekend om haar architectuur en levendige cultuur, wat mogelijk de inspiratie was voor het ontwerp van de stoel. Hoewel de Pamplona Chair minder bekend is dan sommige andere iconische meubelstukken uit dezelfde periode, wordt het nog steeds gewaardeerd door liefhebbers van design en verzamelaars vanwege zijn tijdloze schoonheid en vakmanschap. Juist om deze reden hebben we er bij EDITED voor gekozen om te starten met deze verborgen parel die wat ons betreft een stuk meer aandacht verdient.