FAQ

Filter op onderwerp
Alle
  • Alle
  • Product
  • Bestellen
  • Retourneren & Garantie

Product

Afhankelijk van het model worden onze producten, met name stoelen, gemaakt van de hoogste kwaliteit beuken- of eikenhout en de hoogste kwaliteit stoffen leveranciers. We zijn er trots op dat we al onze productie in Europa hebben georganiseerd, waardoor we de doorlooptijd van productie en de minimum bestelhoeveelheden laag kunnen houden. We werken exclusief samen met gecertificeerde meubelmakers die ook produceren voor de meest bekende, premium merken. Kwaliteit is voor ons non-negotiable.

Onze producten worden in de eerste fase van de productie machinaal vervaardigd. De laatste stappen van het proces worden met de hand uitgevoerd. Denk hierbij aan het bekleden en bevestigen van de zitting. Iedere stoel wordt gemaakt van hout en heeft hierdoor een eigen kenmerkende houtstructuur, waardoor alles wat wij leveren uniek is in zijn soort.

De producten zijn niet in samenwerking met of in opdracht van de originele uitgever gemaakt. Echter, willen wij juist door EDITED® te creëren een nieuwe generatie aan mensen enthousiast maken voor al het moois dat ooit is ontwikkeld. Dit houdt in dat wij respect houden voor het originele ontwerp maar onze eigen aanpassingen maken om de stoel iets beter in de moderne tijdsgeest te laten passen. Denk hierbij aan het updaten van de hoogte- en breedtestandaarden en het verbeteren van het zitcomfort.

Om economische en ecologische redenen gebruiken we beukenhout. Het origineel is vervaardigd uit teakhout, wat omstreden is omdat het gewonnen wordt in Zuidoost-Azië en in verband kan worden gebracht met illegale kap, wat ernstige schade kan toebrengen aan de leefomgeving van flora en fauna. Maar we willen natuurlijk wel dat de uitstraling zo dicht mogelijk bij het origineel komt en werken daarom het hout af met een donkerbruine, gerookte beits die de stoel die jaren 50, mid-century look geeft.

Bestellen

Nee, wij geloven in een online-only model waarbij we items uit voorraad snel kunnen leveren. Dit houdt in dat je het product ook gemakkelijk kunt retourneren wanneer het niet naar wens is. De reden dat wij in een online-only model geloven is dat we geen onnodige kosten willen maken voor een dure showroom en deze indirect moeten doorberekenen in de prijs. Wij geloven erin dat je vandaag een stoel moet kunnen bestellen en dat deze binnen enkele dagen al bij je thuis moet staan voor een eerlijke prijs. Bevalt hij niet? Dan kan je hem altijd kosteloos retourneren. No questions asked.

Nederland & België
Bestellingen, van voorradige items, geplaatst vóór 16:00 uur worden de volgende dag geleverd. Bestellingen geplaatst tijdens het weekend worden op dinsdag bezorgd.

Rest van Europa
De levertijd varieert per land en duurt gemiddeld een week. Bestellingen geplaatst op werkdagen vóór 16:00 uur worden dezelfde dag verzonden. Bestellingen geplaatst tijdens het weekend worden op maandag verzonden.

Wij bieden gratis verzending voor alle bestellingen in Nederland & België.

Ja, dat kan zeker! Heb je een tof project waar je ons in wilt aanbieden kan je direct per mail contact met ons opnemen en maken wij een offerte op maat voor jou.

Retourneren & Garantie

Natuurlijk, retourneren kan altijd binnen 14 dagen na ontvangst van de stoel. We vinden het belangrijk dat je echt tevreden bent met het product en nemen daarom zonder te vragen het product direct weer in indien dit niet het geval is.

Wij geven 2 jaar garantie op iedere stoel. Wij geloven echter wel dat jouw stoel gemakkelijk een leven lang mee gaat.

Staat jouw vraag er niet tussen? Contact ons